Marijn Hage wins Maritime Designer Award 2017!

Marijn Hage wins Maritime Designer Award 2017! November 2017 - “Prachtig om te zien dat mijn afstudeerwerk zo gegroeid en doorontwikkeld is dat het dit niveau heeft mogen bereiken”, aldus Marijn. De Naval Architect van Nevesbu ontving de Maritime Designer Award  voor zijn innovatieve ‘Volume Estimation Tool’ (VET).  

Bij het ontwerpen van een onderzeeboot is het bereiken van neutraal drijfvermogen een van de belangrijkste ontwerpeisen. Om het drijfvermogen van een onderzeebootontwerp te evalueren, is een degelijke inschatting van het gewicht en het volume van een ontwerp van zeer groot belang. Met de VET kan snel een geschikt startpunt voor de hoofdafmetingen, volume en deelvolumes van een dieselelektrische onderzeeboot bepaald worden in de vroege ontwerpfases.

De methode van Marijn biedt een vernieuwende aanpak voor het conceptontwerp van ruimte-kritische schepen, zoals onderzeeboten. De methode is modulair en flexibel opgebouwd, waardoor het ook toepasbaar is om de impact van nieuwe vraagstukken op het ontwerp inzichtelijk te maken. Marijns plan voor verdere ontwikkeling van zijn methode om het bestrijden van onderwatergeluid op het ontwerp mee te nemen draagt bovendien bij aan vermindering van schadelijke effecten op onderwaterleven.

“Naast dat het natuurlijk een fantastisch gevoel is om deze bekroning op mijn werk te mogen ontvangen geeft de prijs ook de mogelijkheid om mijn kennis verder uit te breiden”, vertelt Marijn. “Aan de prijs zit een mooi bedrag aan prijzengeld verbonden, te besteden bij een Nederlands kennisinstituut. Met dit prijzengeld wil Nevesbu samen met TNO verder onderzoek doen naar innovatieve concepten voor een betere en stillere ‘next-generation’ onderzeeboot.”

Lees hier meer over de Volume Estimation Tool of kijk via deze link de video van de inzending van Marijn.

Foto: Ruud Aantjes

Back to overview